Point de Vie

getekende kapitalen

Deze cursus vormt een verlengstuk op basiscursus "humanistisch cursief" en zijn KAPITALEN. 

We starten met de skeletletter in al zijn facetten.  We verlaten al vlug de statische letter en ontdekken de meer dynamische letter.  Het speelse accent wordt gelegd.  Eigen inbreng/fantasie kan al eens ... Er wordt vooral geoefend in potlood, waar het 'druk en geen druk' geven wordt aangeleerd.

De cursus vindt niet wekelijks plaats, zodat er nog voldoende tijd wordt geboden om zelf te oefenen, te experimenteren ... ontspanning troef !

Voor iedereen met een degelijke kalligrafische kennis.

Data
dinsdagavond 19u-21u30

28/01 - 11/02 - 03/03 - 17/03 - 31/03 - 21/04/2020 

Prijs
€ 125.00.-/pp

INSCHRIJVEN

Point de Vie

vervolgcursus (bismodule) "KAPITALEN en HUMANISTISCH CURSIEF" maken van een boekje

In deze vervolgcursus (bismodule) "humanistisch cursief" oefenen we vooral op het humanistisch cursief en zijn kapitalen in al zijn facetten.  Tal van toepassingen worden hier getoond.  Schrijven in een cirkel, een vierkant.  De kalligrafiepen combineren met een fineliner, maskeervloeistof, gouache ...  Deze kunstwerkjes worden gebundeld in een boekje.  Het boekje wordt eigenhandig gecreëerd van A tot Z.  (kaft maken, bekleden en naaien) U leest het, een gevarieerd aanbod gedurende deze cursus ontbreekt niet.

De cursus vindt niet wekelijks plaats, zodat er nog voldoende tijd wordt geboden om zelf te oefenen, te experimenteren ... ontspanning troef !

Data
woensdagavond 19u-21u30

29/01 - 12/02- 04/03 - 18/03 - 01/04 - 22/04 - 06/05/2020

Prijs
€ 138.00.-/pp

INSCHRIJVEN

Point de Vie

mandala stone painting (tijdens de krokusvakantie)

Met de dotting techniek leren we stap voor stap stenen beschilderen.  Hiervoor is geen voorkennis vereist.  Bijgevolg toegankelijk voor groot en klein (vanaf 10-11 jaar).  Zin in een zen-moment ? Een workshop “Mandala-stenen schilderen” kan je daarbij helpen. Heel kort samengevat je leert tijdens deze workshop hoe je met verf een rond mandala-patroon aanbrengt op een platte kiezelsteen.  Je keert trots huiswaarts op je eigen gecreëerde mandala stone !! Leg je die te pronken op jouw mooi versierde tafel, of schenk je die als cadootje ? Het kan allemaal ... 

Nieuwsgierig geworden? Reserveer je deelname

Data
maandagavond 14u-16u30 (tijdens de krokusvakantie)

24/02/2020

Prijs
€ 45.00.-/pp (all-in)

INSCHRIJVEN

 

Point de Vie

handlettering voor groot en klein

Handletteren is hot !! 3 middagen waarin we de wereld van het handletteren ontdekken.  Hiervoor is geen enkele voorkennis vereist. (vanaf 10-12 jaar)  Enkel jouw eigen creatieve ikje ! Ben je fan van al die mooie plaatjes op instagram en pinterest ? Maar je weet niet echt hoe eraan te beginnen ... Geen nood, het wordt jou stap-voor stap aangeleerd met tal van tips, trucs en veel inspiratie ! Ook de opmaak van hippe achtergronden waarop kan geschreven worden, wordt beoefend.  Kortom je keert huiswaarts met een pakketje kaartjes "klaar om te versturen" !! 

Data
zaterdagnamiddag 13u30-16u

14/03 - 21/03 - 28/03/2020

Prijs
€ 90.00.-/pp (inclusief syllabus, pakketje kaartjes, 1 fineliner)

INSCHRIJVEN

Point de Vie

Zentangle Renaissance

Tijdens de Zentangle Renaissance workshop leer je werken op een ander soort tile.  De renaissance tile die lichtbruin van kleur is. Er komen ook nieuwe materialen aan te pas zoals een wit krijtpotlood en een bruine micronpen. Deze tekenstijl heet Chiaroscuro of het meer bekende Clair - Obscure.

Deze tekenstijl kenmerkt zich, door de vorm voornamelijk aan te geven door licht en schaduw. Dit doen we met zwarte pen en gewoon grafiet potlood voor de schaduw en met wit houtskoolpotlood voor licht. Er wordt ook nog gebruik gemaakt van een bruine pen om de middentonen aan te geven. Dit alles resulteert in een prachtig dramatisch effect op je tile!

Je krijgt een aantal nieuwe patronen waardoor je gevoel voor het combineren en variëren van tangles ontwikkelt.

Data
dinsdagavond 18u30-21u30

10/03/2020

Prijs
€ 45.00.-/pp (all-in)

INSCHRIJVEN

Point de Vie

embossing

Blinddruk is een druktechniek waarbij geen inkt wordt gebruikt.  Door de schaduwwerking wordt de afbeelding zichtbaar.

Embossing is niets anders dan een reliëf in papier maken. Het papier wordt vervormd door een patroon erop te maken door middel van een rilpen en mallen.

Breng zelf een copy mee van jouw favoriete woord, tekening, symbool ! We creëren een sjabloon en gaan daarmee aan de slag ! 

Deze techniek kan met allerhande andere creaties gecombineerd worden.

Hier is geen voorkennis vereist.  Wanneer je beschikt over een embossingpen, dun karton, mesje, potlood, snijlat, snijmat, dan kun je die gerust meebrengen.  Alle materiaal ligt uiteraard ter beschikking.

Data
donderdagavond 19u-22u

07/05/2020

Prijs
€ 40.00.-/pp (all-in)

INSCHRIJVEN

 

Point de Vie

letters op textiel

4 avonden waarin je jouw eigen "schrijfkunsten" kunt vastleggen op textiel. Een keukenschort, een kussensloop, een tafelloper, een tote bag ... het maakt niet uit ! Je creeërt eigenhandig een ontwerp, waarvan een sjabloon wordt gemaakt.  Aan de hand van jouw sjabloon wordt een origineel stuk gemaakt. 

De workshop focust op ontwerp én sjabloneertechniek. We verkennen stap voor stap wat er nodig is om van een effen stuk textiel te komen tot een hoogstpersoonlijk ontwerp om trots op te zijn.
Geen enkele voorkennis vereist. Een materialenlijstje volgt na inschrijving. 

Data
donderdagavond 19u-21u30

14/05 - 28/05 - 11/06 - 25/06/2020

Prijs
€ 105.00.-/pp (enkel zelf een stuk textiel meebrengen-schort-tafelloper-totebag-kussensloop, alle andere materiaal wordt aangeboden door Point de Vie)

INSCHRIJVEN

Deel je idee voor een workshop

Heb je zelf een idee voor een workshop of is er een activiteit die je graag zou willen bijleren, laat het mij gerust weten! Ik sta open voor elke creatieve inbreng!