Point de Vie

Feelties by Muchacha

Kunst en gevoel in elk stuk zeep, handgemaakt op de Canarische Eilanden.  Met de hand gemaakte materialen, wol en zeep, worden tot één object gecreeërd.  Een nuttig en origineel ontwerp dat ons verbindt met de schoonheid van de natuur.  Elke zeep gewikkeld in witte wol wordt een schuimig doek waarop soullandschappen worden getekend met wolkleuren.  Artisanale zepen bevatten geen wasmiddelen, parabenen of dierlijk vet.  Ze zijn uitermate geschikt voor gevoelige huid en huidproblemen.  Een streling voor het oog, als je het mij vraagt !! 

Point de Vie

Zusss

Een ode aan de kunst ! "De Menagerie" van Melchior d'Hondecoeter vormde van in het begin hun inspiratiebron.  Het prachtige kleurenpalet en de exotische beestenboel liggen aan de basis.  

Zusss is basic, stoer, uniek en een tikkeltje eigenwijs. Dat zie je terug in alle artikelen die door de zussen Sietske en Femke zelf ontworpen worden. De collectie bestaat uit Wonen en Lifestyle items. 

Door het gebruik van natuurlijke kleuren en fijne materialen past de hele collectie binnen de herkenbare Zusss levensstijl. Ook de pakkende teksten op bijvoorbeeld kaarten en kussens zijn erg herkenbaar. Denk aan teksten als: die glimlach staat je goed, hé leukerd, geniet van de dingen, mijn favoriete plekje is naast jou of met jou is alles leuker… Het merk gaat daarin niet direct mee met de trends, maar ontwerpt vanuit het hart en blijft daarmee dicht bij zichzelf. 

Point de Vie

Plint

Bij Plint draait het altijd om poëzie of beeldende kunst of om een combinatie van die twee disciplines. Uitgever van poëzieposters, raamgedichten, poëziekaarten, poëzie om te kussen.  Hun missie : Plint wil zo veel mogelijk poëzie en beeldende kunst onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen brengen.

 

Point de Vie

helen b

helen b – alias voor Helen Blanchaert – is een creatieve duizendpoot, die van haar illustraties een universum van grappige karakters, dieren, vreemde creaturen en geanimeerde letters maakt. Deze komen eerst tot leven aan haar tekentafel en krijgen daarna een nieuw leven op porseleinen servies, t-shirts, donsovertrekken, papierwaren, enz.

Point de Vie

Mooi door mij

Supermooi concept

Mooidoormij.nl is een concept waar je echt even bij stil moet staan. Een groepje ontwerpers ontwikkelde een aantal heel mooie producten, die door mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen worden gemaakt. Wat goed. En wat zijn de producten mooi. Je zíet gewoon dat deze kaarsen, zeep en gebaksschotels (om maar een paar producten te noemen) door mensenhanden worden gemaakt. En dat hier heel veel trots en liefde achter schuilgaat, staat buiten kijf. De opbrengsten van deze producten worden gebruikt voor de ontwikkeling van de deskundigheid van dagbestedingsprojecten. En zo is de cirkel weer rond!

Point de Vie

Nuuna

Een notebook van Nuuna wil gevuld zijn met goede, maar ook met slechte ideeën, met spontane indrukken, gedachten, stemmingen of schetsen. Het wordt kostbaarder en persoonlijker bij elke korte toon en bij elke koffievlek. Maar alleen iets dat met aandacht voor detail is gemaakt, kan zelfs kostbaarder worden. nuuna notebooks hebben daarom een ​​binnenkant van Zweeds fijn papier met een degelijk puntraster dat geschikt is voor zowel schrijven als schetsen. Het is met de draad genaaid en gebonden in fijne materialen zoals soepel gelijmd leer. Het is bijzonder zacht en lijkt zijden mat. Tegelijkertijd is het zeer duurzaam en flexibel - het krijgt geen knikken of rimpels. Functies die zich in het dagelijks leven terugbetalen.

De hoesmotieven worden handmatig aangebracht via zeefdruk. Zeefdruk werd al gewaardeerd door kunstenaars zoals Andy Warhol en Roy Lichtenstein vanwege de zeer intense kleurentoepassing. Laten we naar de innerlijke kwaliteiten gaan: de perfecte vlakheid stelt u in staat om over de pagina's te schrijven en biedt voldoende ruimte voor lange teksten en grote schetsen.  

Kortom: De notebooks van Nuuna zijn ontworpen en geproduceerd zoals we dat willen - zonder compromis !

Point de Vie

Raumgestalt

Raumgestalt ontwerpt, produceert en verkoopt prachtig gevormde artikelen die bedoeld zijn voor gebruik en waardering.

Ze wensen meer zintuiglijkheid in deze wereld en streven ernaar ons te verzetten tegen alles wat haastig en luidruchtig is in onze dagelijkse omgeving. Door de taal van hun producten realiseren zij een omgeving van eenvoud en duidelijkheid. Concentratie en kalmte zijn de kwaliteiten die aanwezig zijn in al hun producten. Ze spreken voor zich met de overtuiging die de materialen bieden - zonder overbodige decoratie weg te laten. 

Hun producten creëren een omgeving van inspiratie om zelf creatief te zijn. 

Raumgestalt nodigt uit om uw eigen leefruimte te creëren.

 

Point de Vie

Bloom

Bloom creeërt wenskaarten die kunnen geplant worden.  Een kaart die toch iets langer aanwezig blijft ... Vergeet-me-nietjes, lavendel ... of toch liever iets gekruid ? Koriander, tijm ... neen toch bij voorkeur iets gezonder ? Geen probleem, tomaatjes, worteltjes, salade ... Het kan allemaal bij Bloom ! Hoe zot is dit ? 

Point de Vie

ontwerp Ruth

originele, eigentijdse wenskaartjes.  Neen, geen uitgebreide collectie, maar wel ontwerpen die continu up to date zijn ! Er wordt volop gespeeld met letters.  Ze brengen een boodschap zonder veel tralala ... 

Point de Vie

created by Ille

Voor een persoonlijke touch kan je terecht bij mij.  Een vleugje originaliteit is gegarandeerd één van mijn troeven.  Voor het aankleden van een gedekte tafel, een gepersonaliseerde wenskaart, een originele doos, een persoonlijk boekje ... hulp nodig bij de organisatie van jouw feestje ? Alles kan bij Point de Vie.  Kom gerust langs ! 

Point de Vie

Uitgelijnd

het voelen en ruiken van deze wenskaarten laat menig artistiek liefhebber niet onberoerd.  In alle geuren en kleuren beschikbaar !

Point de Vie

Goegezegd

"Say it with a quote & stick it on your wall" met de zelfklevende quotes van GOEGEZEGD!
Dit Belgisch 'new kid on the block' label heft woorden, gevoelens & gedachten tot een hoger niveau met zijn 'sticky quotes' die op virtueel alle effen oppervlakken gekleefd kunnen worden.

Quotes met een knipoog, samengevat in een glanzende collectie voor elke gelegenheid.

Point de Vie

Design Letters

Met zijn realisaties als inspiratie hebben de nabestaanden van architect Arne Jacobsen Design Letters uitgebouwd tot een prachtig merk van geschenkartikelen, wenskaarten, klein meubilair,...
In de collectie van Design Letters heeft alles een functie en het uitgesproken karakter van dit merk vindt zijn uiting sterke
zwart-wit combinaties.

Point de Vie

Arne Jacobsen & Fritz Hansen

Met hun eenvoudig en stijlvol design hebben beide ontwerpers hun stempel gedrukt op de interieurwereld. De stoelen in Point de Vie zijn van dit merk en kan je ook aankopen. Dat geldt trouwens voor alle meubilair in het atelier.

Point de Vie

Natural Life

Met een kleurrijke ‘bohemien’ look en leuke hebbedingen richt dit merk zich vooral op het jonge volkje. En ook hier hebben de kettingen, sleutelhangers, thermosflessen en draagtassen die je in Point de Vie vindt, allemaal een letter of een fijne quote.

Point de Vie

Räder

Räder heeft een uitgebreide collectie aan decoratie- en interieuratikelen met een zacht, landelijk karakter. Romantische zielen vinden zeker hun gading in het aanbod van vazen, kannen, servietten, maar ook magneten en wenskaarten.

Point de Vie

Lexon

Van Lexon vind je in Point de Vie de “ON/OFF” wekkers en boxen in kleine en grote versie, in talloze kleuren. Leuke, handige producten die stralen in hun eenvoud!

Q de Bouteilles

Q de Bouteilles

Q de Bouteilles is het geesteskind van twee jonge creatievelingen die oude wijnflessen recuperen tot trendy glazen en vazen. Of hoe je met wat verbeelding een simpel wegwerpproduct kan omvormen tot een schitterend gebruiksvoorwerp!
De producten van Q de Bouteilles krijgen een persoonlijke boodschap met tekst mee.

Point de Vie

Moebe

Dit Scandinavisch designmerk straalt in eenvoud. Pure, krachtige ontwerpen, gereduceerd tot hun essentie, die resulteren in intuïtieve en eerlijke producten.

Point de Vie

More Joy

More Joy is geboren om "happiness" in het leven te brengen. 

Speelse patronen en Scandinavische ontwerpen zorgen voor

vaatdoeken en eco gift bags !

Point de Vie

Type & Hype

In Point de Vie vind je een selectie uit de uitgebreide collectie van Type & Hype.
Dit klassevolle merk integreert letters op een verrassende manier in tal van artikelen, van koppen en flessen tot kussens, handdoeken en kerstgerief.